Tijdelijke huurwoning of bruikleenwoning (antikraak)

Je zoekt op korte termijn een huurwoning

Om in aanmerking te komen voor woonruimte van Totaal Leegstandsbeheer moet je voldoen aan de volgende voorwaarden.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt inkomen / een uitkering
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldig verblijfsdocument
  • Je bent bereid tot inschrijving GBA
  • Je hebt een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)
  • Je verzamelinkomen is niet boven de sociale inkomensgrens € 40.024 (Niet van toepassing bij bruikleen of particuliere verhuur)
  • Je bent in het bezit van een IB60 / inkomensverklaring (aan te vragen via de belastingdienst 0800-0543) (Niet van toepassing bij bruikleen of particuliere verhuur)
  • Je hebt geen inwonende minderjarige kinderen
  • Je hebt bij voorkeur geen huisdieren

Aanmelden voor een tijdelijke huurwoning of bruikleenwoning ( antikraak )

Meld je aan en vind snel een bruikleenwoning ( antikraak ) of tijdelijke huurwoning

Indien je voldoet aan de bovenstaande voorwaarden kun je je gelijk aanmelden. Hierna word je doorgaans binnen vijf werkdagen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Op het moment dat je daadwerkelijk aangemeld bent en een kennismakingsgesprek hebt gehad sta je in onze database en krijg je bericht als er een geschikte woning voor je vrijkomt. Dit kan variëren van één dag tot enkele maanden.

Het is wel essentieel dat je telefonisch bereikbaar bent. Mochten we je na een aantal pogingen niet kunnen bereiken, zijn wij genoodzaakt de volgende kandidaat te benaderen omdat we iedereen altijd zo snel mogelijk willen helpen met het vinden van een tijdelijke huurwoning.

Nee, zolang je geen definitieve toekenning heb ontvangen, dan wel een goedkeuring door de sociale dienst kom je niet in aanmerking voor een woning.

Nee, de woning die je huurt moet te allen tijde bewoond worden.

Ja, in geval het een tijdelijke verhuurwoning betreft is dit mogelijk. Voor verdere info hierover ga naar www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen

Nee, u dient zich te allen tijde eerst aan te melden waarna u uitgenodigd zal worden voor een intake gesprek.

Nee, helaas kunnen wij je nooit met zekerheid vertellen hoe lang je in een bepaalde woning kan wonen. Wel bieden wij in geval van een tijdelijke huurovereenkomst een overeenkomst van minimaal zes maanden.

Deze hebben wij wel maar komen slechts sporadisch beschikbaar. Overigens geldt hierbij een opzegtermijn van 4 weken. De vergoeding welke betaald wordt is weliswaar een stuk lager echter is hierbij nog minder zekerheid dan bij een tijdelijke verhuurovereenkomst.