Onder grote belangstelling sloeg wethouder Benhard van Houwelingen op 10 februari 2016 de officiële paal voor de nieuw te bouwen woningen van de tweede fase in de Oranjebuurt. Deze buurt ondergaat de komende jaren een complete metamorfose doordat 92 huurwoningen uit de jaren ’50 vervangen worden door 76 koop- en huurwoningen.

Fase II
‘In deze fase bouwen we tien huurwoningen en zes koopwoningen,’ geeft Arjan Damsteeg aan. De projectleider vastgoed vanuit Omnivera GWZ is enthousiast en legt uit welke voordelen deze conceptuele bouw heeft. Daarbij zorgen de snelle bouwtijd, een goede prijs/kwaliteit verhouding en de energiebesparende elementen voor zeer comfortabele woningen. De oplevering van de 16 woningen staat nog voor de bouwvakantie 2016 gepland.

huur-/koopwoningen 
Ramon Jens, senior medewerker bij Omnivera GWZ voegt hier aan toe dat de zes koopwoningen mochten rekenen op een ruime belangstelling. ‘Inmiddels zijn alle woningen verkocht. Van de tien huurwoningen zijn er zeven woningen verhuurd aan huidige bewoners uit de Oranjebuurt. Daar zijn we blij mee. Door de gefaseerde bouw kunnen velen terug naar hun vertrouwde omgeving. De overige drie verhuren we aan regulier woning zoekenden.

In ’t Hart aan de Naasaustraat toastten huurders, kopers, leden van de klankbordgroep, leden van de huurdersorganisaties en andere belangstellenden op een voorspoedige bouw.

Bron: OmniveraGWZ