Omwonenden eisen snelle sloop pand Keerkring

De Participatiegroep Keerking 5 trekt aan de bel. In het voormalige schoolgebouw aan de Keerking in de wijk Koppel ontstond vorige week een grote brand. Bewoners rondom het pand vragen de gemeente dringend haast te maken en pandeigenaar Portaal aan te zetten tot sloop en het opruimen van het puin.

Woordvoerder van de participatiegroep, Dirk Dekker, schrijft in een brief aan de gemeente Amersfoort dat zij verlangen dat de gemeente gaat handhaven. ,,Dus slopen en de grond saneren. Na de brand ondervind de omgeving stankoverlast. Daarnaast is in het gebouw asbest aanwezig dat nu, na de brand, is blootgesteld aan de buitenlucht.”Geen brandstichting
De politie liet dinsdag weten dat zij er niet van uit gaan dat de brand in de leegstaande school is aangestoken. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar er zijn geen aanwijzingen gevonden voor opzet. In het onderzoek moeten nog mensen gehoord worden.Mogelijk is het politieonderzoek deze week al afgerond. Wat wél de oorzaak was van de brand, is nog onduidelijk. Als definitief blijkt dat geen sprake is van brandstichting is de rol van de politie in de zaak uitgespeeld. De eigenaar van het pand moet dan beslissen of er nader onderzoek wordt gedaan, aldus de politie.

De brand leidde vorige week dinsdagavond tot veel brandweerinzet. In meerdere wijken werd de bevolking via een NL-Alert gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden, omdat mogelijk asbest was vrijgekomen. Die vrees bleek ongegrond. De ochtend na de brand kwamen twee daklozen ongedeerd uit het uitgebrande gebouw tevoorschijn.

Bron: Ad.nl